Verlengde Call for papers tot 30 november

Dichters op reis. Moderne Nederlandstalige poëzie over het buitenland

door B. Kalla en D. de Geest / 6 november 2016 

Beste Collega's, de deadlinne voor het project Dichters op reis is verlengd tot 30 november. We rekenen op nog meer aanmeldingen van jullie mooi gebied!

Graag willen wij u uitnodigen om mee te werken aan een initiatief rond de eigentijdse poëzie in de Lage Landen: Dichters op reis. Moderne Nederlandstalige poëzie over het buitenland.

In samenwerking met zoveel mogelijk collega's neerlandici uit binnen- en buitenland willen we een bundel essays publiceren over de moderne Nederlandstalige poëzie, geschreven na 1989, waarin 'het buitenland' centraal staat. Deze bundel, uit te geven in de reeks Lage Landen Studies, kan in alle opzichten de hedendaagse internationale neerlandistiek belichamen: qua auteurs, qua invalshoek en ten slotte (naar wij hopen) ook qua uitstraling.
Als u graag aan het project Dichters op reis wil werken, stuur een voorstel van uw bijdrage (max. 300 woorden) voor 30 oktober 2016 naar Barbara Kalla Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en naar Dirk de Geest Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij plannen een overzicht van alle medewerkers tegen december 2016. Wij bezorgen vervolgens aan al die medewerkers een uitgewerkte nota met methodologische kanttekeningen, deels op basis van onze bijdrage aan het 19de IVN-colloquium. Deadline voor inleveren van de essays is 31 mei 2017. Daarna worden de essays intern beoordeeld (zie hier de werkwijze LLS, zodat het boek in herfst 2017 naar de drukker kan.
Wij zoeken ook medewerkers om relevante gedichten te signaleren aan de groep en om vervolgens (eventueel in samenwerking) een hoofdstuk uit te werken en te schrijven. Laat ons weten of u al bepaalde gedichten hebt gekozen dan wel nog op zoek bent naar geschikt materiaal. Wij bezorgen u graag de bibliografie die we tot nu toe hebben samengesteld. Wij staan ook open voor alle suggesties, vragen en opmerkingen over het project, dus aarzel niet om ons te contacteren.