Eerbetoon aan de schrijver Hafid Bouazza

door Frianne Zevenbergen / 28 juni 2021

Op zaterdag 29 mei 2021 heeft de uitgever Carbonio Editore een eerbetoon aan de schrijver Hafid Bouazza georganiseerd.

Het evenement, dat live te volgen was op Facebook, werd geopend door Carbonio-uitgever Fabio Laneri, die warme herinneringen ophaalde aan zijn vriendschap met de auteur. Daarna deelde de Plaatsvervangend Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, mevrouw Dewi van de Weerd, met het publiek unieke anekdotes over het verblijf van Bouazza in Rome in 2017. Vervolgens konden de toeschouwers een uur lang genieten van passages in het Nederlands (door Frianne Zevenbergen) en in het Italiaans (door Giacomo Giannangeli) uit de werken van Bouazza, die werden ingeleid door Prof. Franco Paris van de Universiteit van Napels “L’Orientale”. Het evenement werd gemodereerd door Maurizio Giannangeli, die evenals het publiek, vaak onder de indruk was van de onderliggende thema’s en verwijzingen uit het oeuvre van de Nederlandse schrijver van Marokkaanse komaf. Tijdens het gesprek werden vooral De voeten van Abdullah en Paravion uitgebreid besproken, aangezien deze twee werken al in het Italiaans zijn vertaald, respectievelijk door Valentina Freschi & Claudia di Palermo, Laura Pignatti.

Het eerbetoon Un pittore di emozioni: Hafid Bouazza (1970-2021) is online te bekijken via deze link: https://www.facebook.com/Carbonioeditore/videos/228563508660618

(Frianne Zevenbergen, MA

Dottoranda dell'Università degli Studi di Napoli “L’Orientale”, www.unior.it/ateneo/view_news/14204/12511/1/zevenbergen-frianne-christine-.html)