Van Provo tot Wilders
Gastcollege over de recente geschiedenis van Nederland op de Universidad Complutense de Madrid

door H. Rijnen /15 februari 2019

Provo’s, Kabouters en Dolle Mina’s. Marokkaanse en Turkse immigratie. Abortus, euthanasie en homosexualiteit. Tolerantie en onverdraagzaamheid. Pim Fortuyn en Geert Wilders. Al deze onderwerpen en nog veel meer passeerden de revue op het gastcollege dat docent Manuel Sánchez Romero van de Universiteit van Sevilla op woensdag 6 februari j.l. gaf op de Universidad Complutense de Madrid.

MIJN TWEE- OF MEERTALIGHEID**

door Wiel Kusters / 04 februari 2019

Mijn moedertaal, de taal waarin ik ben opgegroeid tot ik na het bereiken van de lagere-schoolleeftijd als Nederlander tweetalig werd, is de taal van Kerkrade, een (voormalig) mijnwerkersstadje in het zuidoosten van Nederlands Limburg, twaalf kilometer boven Aken.

Verslag DUTCH FRIDAY - 55 jaar Neerlandistiek in Trieste

door D. Ross / 14 december 2018

Op 30 november jongstleden heeft de afdeling Nederlands van het Departement IUSLIT/Opleiding Tolk-Vertaler (SSLMIT), Universiteit van Trieste, haar 55-jarig bestaan gevierd, voor de gelegenheid omgedoopt tot Dutch Friday.

Dutch Friday, Universiteit van Trieste  30 november 2018

door P. Gentile / 24 november 2018

 

De Afdeling Nederlands van de Opleiding Tolk/Vertaler (SSLMIT, Departement IUSLIT) van de Universiteit van Trieste viert op 30 november 2018 Dutch Friday, het 55-jarige bestaan van de neerlandistiek in Trieste.