Marc le Clercq te gast in Madrid,

25-28 maart 2019

door L. Hens / 12 april 2019

Eind maart was Marc le Clercq op bezoek bij de vakgroepen Nederlands op de Escuela Oficial de Idiomas en de Complutense Universiteit in Madrid.

Studenten Nederlands van de universiteit Barcelona bezoeken het Prado Museum in Madrid

door A. Van Raemdonck / 07 april 2019

Op vrijdag 29 maart heeft de Sectie Nederlands aan de Universiteit van Barcelona een bezoek gebracht aan het Prado Museum in Madrid. De activiteit die geniet van de steun van de Orde van den Prince, wordt bijna jaarlijks georganiseerd als onderdeel van het vak Nederlandse Cultuur.

SuperKader in Noordoost-Italië

door D. Ross / 03 april 2019

Het bezoek van Kader Abdolah aan Padua en Trieste (respectievelijk 19 en 21 maart 2019) was een succes, wat in feite voor de hand lag, aangezien deze schrijver inmiddels een potje kan breken bij het Italiaanse publiek.

Van Provo tot Wilders
Gastcollege over de recente geschiedenis van Nederland op de Universidad Complutense de Madrid

door H. Rijnen /15 februari 2019

Provo’s, Kabouters en Dolle Mina’s. Marokkaanse en Turkse immigratie. Abortus, euthanasie en homosexualiteit. Tolerantie en onverdraagzaamheid. Pim Fortuyn en Geert Wilders. Al deze onderwerpen en nog veel meer passeerden de revue op het gastcollege dat docent Manuel Sánchez Romero van de Universiteit van Sevilla op woensdag 6 februari j.l. gaf op de Universidad Complutense de Madrid.

MIJN TWEE- OF MEERTALIGHEID**

door Wiel Kusters / 04 februari 2019

Mijn moedertaal, de taal waarin ik ben opgegroeid tot ik na het bereiken van de lagere-schoolleeftijd als Nederlander tweetalig werd, is de taal van Kerkrade, een (voormalig) mijnwerkersstadje in het zuidoosten van Nederlands Limburg, twaalf kilometer boven Aken.