Taaldagen UCM op 3 en 4 april
door E. Segers / 27 april 2018

Om te vieren dat vanaf dit academiejaar (2017-2018) alle studenten van de Universidad Complutense de Madrid de vakken Nederlands, Deens en Noors kunnen volgen, organiseerden de docenten op 3 en 4 april culturele en informatieve activiteiten om hun talen nog wat populairder te maken.

Verslag over de studiedag in Trieste - 19 maart 2018: "Het beeld van Nederland en Vlaanderen in de literaire vertaling"

door P. Gentile / 16 april 2018

Op 19 maart 2018 werd op de SSLMIT – Opleiding Tolken en Vertalers – van de universiteit van Trieste een studiedag gehouden met als titel "Het beeld van Nederland en Vlaanderen in de literaire vertaling. Een vergelijking tussen Italiaanse, Portugese en Spaanse vertalingen van Nederlandstalige fictie".

Titaantjes: Conferentie voor jonge neerlandici aan de universiteit van Bologna

door F. Paris en M. Prandoni  / 09 april 2018

Programma van de conferentie

* Affiche van de conferentie

Op 19 april 2018 vindt aan de universiteit van Bologna de eerste editie van Titaantjes - Eerste colloquium voor jonge Italiaanse neerlandici / Culturele uitwisselingen tussen Italië en de Lage Landen plaats. 

Presentatie van de nieuwe vertaling van het Dagboek van Anne Frank

door D. L. te Slaa / 11 februari 2018

Door voormalig studente van la Civica Scuola per Interpreti e Traduttori Altiero Spinelli te Milaan, Dafna Fiano, is onder redactie van Matteo Corradini een nieuwe vertaling van het Dagboek van Anne Frank uitgebracht.